Shiatsu massage

Ontspan en relax

Wat is shiatsu massage ?

Het uitgangspunt voor een Shiatsu massage is het in balans brengen van de verschillende energieën in het lichaam. Is het lichaam namelijk energetisch in balans, dan is dit de basis voor lichamelijk en geestelijk welzijn.

Enerzijds kan Shiatsu massage een sterke preventieve werking hebben en is het zeer ontspannend en weldadig om te ondergaan. Anderzijds kunnen met Shiatsu therapie zeer veel klachten worden behandeld. In veel oosterse landen wordt deze vorm van massage ook nu nog met veel liefde en toewijding zowel in klinieken als in thuissituaties toegepast.

De behandeling

De shiatsu-behandeling bestaat uit het toepassen van druk met de bal van de duimen en vingers en de handpalmen op specifieke punten op het lichaam. Traditioneel heten deze punten in het Japans tsubo, hetgeen (stop)fles of kruik betekent. De tsubo op het lichaam heeft de neiging stress en vermoeidheid op te slaan. Druk op dit punt geeft verlichting, zoals onze voorouders reeds instinctief ontdekten.

De tsubo´s corresponderen met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren. Druktoepassing op deze punten stimuleert niet alleen de huid en verlicht spierstijfheid, maar reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam.